luni, 1 decembrie 2014

Industria energiei solare din Rusia, in pragul unei crize serioase

In Rusia industria energiei solare este in pragul unei crize seriose, datorate crizei economice si devalorizarii monedei nationale -rubla, cauzata de sanctiuni internationale impuse in acest stat.

Potrivit investitorilor, devalorizarea rublei si incertitudinea economica in Rusia au dus la imposibilitatea dezvoltatorilor de a-si asigura credite bancare si fonduri din alte surse, care a afectat negativ planul de a stabili facilitati de energie solara in Rusia.

In acest moment, Rusia suporta industria nationala solara si alte energii regenerabile prin piata de energie en-gros, care implica selectia anuala a proiectelor pe terenul energiei solare care corespund cererilor pentru cheltuieli de capital si localizarea de echipamente si componente. Dezvoltatorii proiectelor de acest gen primesc dreptul de a semna contracte de furnizare de energie care le garanteaza amortizarea investitiei prin plati crescute.

Potrivit directorului de dezvoltare al Energiya Solntsa, unul dintre companiile de top din Rusia pe domeniul energiei solare, Viktor Antonov a spus ca interesul investitorilor in proiecte a scazut in mod semnificativ. Din cauza situatiei politice mai multi investitori straini iau in considerare investitia in proiecte similare in alte tari, cum ar fi Kazakhstan.

Potrivit preconizarilor date de analistii de la Ministerul Energiei din Rusia, guvernul ar putea refuza sa aprovizioneze suport aditional pentru producatorii de energie solara interna, principala cauza fiind mediul nefavorabil pe piata.

Sursa: http://www.pv-magazine.com/index.php?id=9&tx_ttnews[tt_news]=17228&cHash=493cec85942edf0e4e2bfdccacf855c2#axzz3K3xFI1ie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu