marți, 2 decembrie 2014

Cine sunt liderii si intarziatii din top 10 producatori de module in 2014?


Cei de la PV Tech au analizat cifrele de orientare ale expedierilor producatorilor din topul de anul trecut, descoperind liderii si intarziatii dintre cei mai mari producatori bazat pe cresterea de expediere.
Fara indoiala, 2014 a fost un an de recuperare pentru marii producatori de fotovoltaice, cererea cu oferta s-a reechilibrat dupa cativa ani de supra oferta a producatorilor. Capacitatea efectiva la inceput de an a fost de 45GW care a trebuit sa fie extinsa si este de asteptat sa ajunga la aproape 50GW in 2014.
Dupa cum puteti vedea in tabel, toate companiile inafara de un producator este asteptat sa aiba crestere de expediere in 2014, comparabil cu expedierea de anul precedent, este vorba despre Sharp Corporation.
Sharp a avut o urcare de top in 2013, datorita boom-ului pe piata fotovoltaica din Japonia pe spatele unui FiT atractiv. Insa, dupa introducerea unei taxe pe consum introdusa in Japonia, Sharp a atentionat ca nu se va astepta la valori ca cele din 2013, asteptand sa fie in scadere cu 5-9% pe anul 2014.
Pentru moment, Trina Solar dupa cum arata si tabelul, se asteapta la valori de crestere intre 40 si 42% pe anul 2014.
Compania cu cea mai rapida crestere fata de anul 2013 cand a fost clasata pe locul 10 este JA Solar. Cei de la JA Solar sunt asteptati sa aiba o crestere intre 105% si 114% pentru anul 2014, asta insemnand intre 2.4 GW si 2.5 GW.
Mai exista companii cu cresteri semnificative si inafara top 10,  in primul rand Wuxi Suntech cu o crestere estimativa intre 71-97%, a doua companie ca si crestere dupa JA Solar.
O alta companie cu o revenire notabila este SolarWorld care a fost aproape de faliment, insa dupa trecerea cu bine peste perioada de reorganizare a reusit sa atinga o crestere estimativa intre 39% si 58% pentru acest an.
Cei de la PV Tech se asteapta la o mare remaniere a topului pentru 2014 si va fi interesant de vazut daca cei mai mari cinci vor putea avea acelasi impuls si pentru anul 2015.

Sursa: http://www.pv-tech.org/editors_blog/who_are_the_leaders_and_laggards_of_the_top_10_pv_module_manufacturers_in_2
Sursa poza: http://www.pv-tech.org/editors_blog/who_are_the_leaders_and_laggards_of_the_top_10_pv_module_manufacturers_in_2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu