vineri, 28 noiembrie 2014

Trina Solar va construi o centrala solara de 10MW in Iordania


Aqaba, Iordania. Imagine: Wikipedia/Aviad2001
Producatorul de panouri fotovoltaice, Trina Solar a ajuns la un acord cu furnizorul de energie solara Shamsuna din Iordania, pentru construirea unei centrale solare de 10MW.

Trina Solar va dezvolta, construi, opera si va sustine proiectul de 10MW din  Aqaba, Iordania. Intelegerea pentru operare si sustinere se intinde pe 5 ani.

Compania Trina Solar va aproviziona 40320 de panouri pentru centrala din modelul de 250Wp TSM- PC05A care va genera 19GWh anual reducand presiunea de pe energia din retea.

Constructia va incepe in luna Decembrie si va fi conectata pana la mijlocul anului 2015. Proiectul este finantat de World Bank Group membru International Finance Corporation. Fondul de capital privat va fi detinut de Foursan Capital Partners in proportie de 85% si 15% de catre Shamsuna.
 De asemenea Scatec Solar si-a asigurat finantarea in aceasta luna pentru o centrala solara de 43MW tot in Iordania.

Qi Lin, presendintele unitatii de sisteme fotovoltaice al Trina Solar a declarat urmatoarele: “Guvernul iordanian a introdus initiative noi pentru a sprijini dezvoltarea proiectelor solare cu scopul de a creste productia de energie solara din surse regenerabile cu 10% pana in anul 2020. Asteptam cu nerabdare sa jucam un rol notabil in eforturile Iordaniei de a se dezvolta pe sectorul solar”.

sursa: http://www.pv-tech.org/news/trina_solar_to_build_10mw_solar_plant_in_jordan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu