joi, 4 decembrie 2014

Cei de la Trina Solar vor fi liderii producatorilor de module fotovoltaice in 2014, depasind Yingli Green

Bazat pe analizele producatorilor de frunte in domeniul de fotovoltaice a cifrelor de expediere, PV Tech a alcatuit un top preliminar pentru 2014.

Inca din al doilea sfert al anului 2014, s-a dat o lupta intre Yingli Green si Trina Solar asupra cifrei de expediere, in special dupa ce a devenit clar ca Sharp ( clasati pe 3 in 2013) nu vor avea o crestere in expediere.

PV Tech de asemenea a subliniat in urma analizei a cresterilor expedierilor ca Yingli Green au avut parte de un nivel mai scazut, generand cresteri intre 15 % si 20%.

De cealalta parte, cei de la Trina Solar sunt asteptati sa aiba o crestere de 40%-42% pentru acest an, indicand faptul ca locul 2 mondial are un avantaj pentru moment asupra Yingli Green.
Trina Solar a expediat peste 1 GW in al trei-lea trimestru si se asteapta la aceasi valoare pentru trimestrul 4. Yingli Green a expediat 903.4 GW in trimestrul 3 si de asemenea se asteapta la aceleasi cifre pentru trimestrul 4.

Diferenta intre cele doua mari companii de module fotovoltaice de aprox. 300MW ar trebui sa fie indeajunsa pentru ca Trina Solar sa isi securizeze locul 1 in topul producatorilor, impingand Yingli Green pe locul 2 dupa 2 ani de dominatie.
Industria fotovoltaica continua sa fie foarte dinamica, acest lucru se vede si prin schimburile de locuri care au avut loc in topul producatorilor.

JinkoSolar continua sa aiba o crestere semnificativa crescand la o valoare 3.2 GW, si este asteptat sa devina al treilea cel mai mare producator in acest an, urcand de pe locul 5 in 2013.

Insa, cea mai mare urcare nu au avut-o cei de la JinkoSolar ci JA Solar care a urcat 5 pozitii de pe locul 10 in 2013. JA Solar a avut cel mai mare procentaj de crestere in expedieri in acest an de pana la 114%.
De notat mai este si faptul ca pentru a intra in top 10 a avut nevoie de valori de 1.3 GW crescand de la 1.1 GW in anul precedent.

sursa: http://www.pv-tech.org/editors_blog/trina_solar_to_be_crowned_leading_pv_manufacturer_in_2014_surpassing_yingli
sursa poze: http://www.pv-tech.org/editors_blog/trina_solar_to_be_crowned_leading_pv_manufacturer_in_2014_surpassing_yingli

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu