miercuri, 3 decembrie 2014

Capacitatea globala a modulelor fotovoltaice instalate se va tripla pana in 2020, spun cei de la GlobalData

Capacitatea globala a modulelor fotovoltaice instalate (PV) va fi de cel putin 3 ori mai mare de la 135.66 GW in 2013, la 413.98 GW pana in 2020 potrivit firmei de cercetare si consultanta GlobalData.

Cel mai recent raport al acestei firme de cercetare s-a facut in urma studiului economiei din Asia-Pacific, Sudul si Centrul Americii, Orientul Mijlociu si Africa. Aici se asteapta o crestere mare a pietei datorita interesului tot mai accentuat pe proliferarea energiei regenerabile pentru a alimenta cresterea economica.

Anul precedent a fost un an care a marcat un punct de referinta pe piata fotovoltaica (PV), China, India si Japonia acontand majoritatea in instalarea globala a sistemelor fotovoltaice. Cresterea Chinei a fost remarcabila, contribuind cu 12 GW la totalul de 37 GW global in anul 2013.
Acest raport a fost intocnit folosind date si informatii provenite de la bazele de date ale proprietarilor, cercetare primara si secundara, si analiza proprie condusa de expertii GlobalData.

Sursa: http://www.globalrenewablenews.com/detail_news.php?ID=507062&titre=Global+Solar+Photovoltaic+Module+Installed+Capacity+to+More+than+Treble+by+2020%2C+says+GlobalData&cat=

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu