joi, 27 noiembrie 2014

Compania SunPower cumpara SolarBridge pentru a dezvolta module AC de ultima generatie


Marele producator de fotovoltaice, SunPower se pregateste sa dobandeasca  compania SolarBrigde Tehnologies, o firma din SUA producatoare de micro-invertoare pentru o suma nefacuta publica.

Specializata in tehnologia de micro-invertoare integrate, tehnologia celor de la SolarBridge va fi dezvoltata sa opereze cu modulele de eficienta ridicata ale SunPower pe piata rezidentiala si a acoperisurilor comerciale, conform anuntului facut de cei de la SunPower.

Analistii IHS preconizeaza ca modulele AC vor avea o crestere rapida in domeniul microinvertoarelor, crescand cu peste 100% anual ajungand pana la peste 800 MW in 2018, deoarece reduc semnificativ costurile cum ar fi forta de munca, care in prezent reprezinta o parte semnificativa  din costurile de sistem din SUA.

Cu toate acestea, potrivit unui raport de cercetare GTM in 2014, peisajul competitiv pe piata invertoarelor fotovoltaice (PV) se intensifica si este in curs de consolidare.

Miscarea celor de la SunPower de a cumpara si a dezvolta direct putere electronica pentru propriile module fotovoltaice ar putea putea fi o lovitura de business pentru SMA Solar. Compania SMA Solar deja sufera din cauza unei concurente acerbe si o scadere a cotei de piata.

Compania SolarBridge a fost fondata in anul 2004 si a avut aproximativ 75 de angajati. Compania i-a avut pe cei de la SunPower ca si clienti, partenerul de fabricatie BenQ, si producatorul de module ET Solar.

Sursa: http://www.pv-tech.org/news/sunpower_buys_solarbridge_to_develop_next_gen_ac_module_product_offering
Sursa poza: http://www.pv-tech.org/news/sunpower_buys_solarbridge_to_develop_next_gen_ac_module_product_offering

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu