marți, 25 noiembrie 2014

SUA si China doresc sa diminueze emisiile de CO2 si sa promoveze "energia verde"

Cele doua tari intentioneaza sa promoveze mai intens comertul in bunuri “verzi” si tehnologia energiei curate, o tinta care cu siguranta va benificia de misiunea comerciala pusa la cale in Aprilie de oficialii care se ocupa de energie din SUA.

Presedintele Americii Barack Obama si cel al Chinei, Xi Jinping au anuntat tintele de reducere al emisiilor de CO2, acestea fiind eforturi bilaterale pentru combaterea schimbarilor climatice. In acest anunt au afirmat cu tarie importanta cooperarii pentru combaterea schimbarilor climatice si de a se ajunge la un punct comun cu alte tari la  Conferinta Climatica UN de anul viitor de la Paris.

In timp ce China si SUA, sunt printre tarile cu cel mai mare nivel de poluare, sunt si doua dintre tarile care investesc cel mai mult in domeniul energiei curate si deja au reusit sa coopereze pe o serie de fronturi:
- Grupul SUA-China privind schimbarile climatice de lucru (CCWG), in care s-au lansat initiative de actiune pe vehicule, retele inteligente, captarea carbonului, eficienta energetica, gestionarea datelor de gaze cu efect de sera, paduri si cazana industriale.
- Tarile lucreaza impreuna pentru a reduce gazele cu efect de sera HFC( hidrofluorocarburi
- Crearea unui centru SUA-China de Cercetare al Energiei Curate, care faciliteaza activitatea de colaborare in domeniul tehnologiilor de captare si stocare al carbonului, eficienta energetica a cladirilor, precum si vehicule ecologice
- Un acord cu privire la o evaluare in comun a subventiilor ineficiente pentru combustibilii fosili in cadrul G-20.

Sursa: http://www.pv-magazine.com/index.php?id=9&tx_ttnews[tt_news]=17138&cHash=b61feb18d139f7b0ca837c43831b97cd#axzz3IvwfylYL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu