marți, 27 ianuarie 2015

Rezolutia energetica in curs: energia solara si eoliana


O revolutie globala este in desfasurare pe sectorul electricitatii, condusa de energia eoliana si energia solara. Cele doua tehnologii transforma felul in care producem si consumam energia ceea ce reprezinta o veste buna pentru mediul inconjurator: Producerea de energie din eoliene si solare va preveni emisia a 3.800 de milioane tone de Co2 anual pana in 2030, si ar putea fi mai si mai mult cu politica potrivita si de asemenea un cadru al pietei potrivit.

Sectorul energetic este responsabil pentru peste 40% dintre emisiile de dioxid de carbon, si aproximativ 25% din totalul emisiei gazelor de sera. Cercetatorii si de asemenea datele publicate de acestia, spun clar ca emisiile trebuie sa ajunga la un varf si sa aiba loc un declin in acest deceniu pentru a putea atinge obiectivele privind protectia climei. Energia eoliana si solara reprezinta reprezinta solutia ideala pentru a reduce emisiile si sansa de a pastra cresterea temperaturii la valoarea de 2⁰ C sau mai putin, si asta datorita faptului ca aceste tehnologii au un potential mare de dezvoltare si costuri in scadere.

Recomandari pentru a facilita revolutia energetica:
-  teluri agresive de reducere a emisiilor
- faza de renuntare la combustibilii fosili
- punerea accentului pe emisiile CO2
- buna functionare a pietelor de energie electrica care apreciaza enegia solara si eoliana precum si apa si aerul curat


sursa: http://www.epia.org/index.php?eID=tx_nawsecuredl&u=0&file=/uploads/tx_epiapressreleases/COP20_PR_02.pdf&t=1422440637&hash=653a97649858035d760a042eff7ad2164dc6c1fc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu