vineri, 23 ianuarie 2015

Flexibilatatea retelei pentru a integra regenerabilele in Europa

Un nou studiu intitulat Management de flexibilitate europeana a retelei de catre Frost si Sullivan considera ca flexibilitatea retei este cruciala pentru integrarea surselor de energie regenerabila in Europa. Raman insa obstacole tehnice, geografice, manageriale si mai presus politice.

Studiul enumeră extinderea interconexiunilor de rețea, gestionarea rețelelor și aplicarea tehnologiei rețelelor inteligente ca primele trei priorități pentru a permite extinderea generarii energiei
regenerabile in continuare.

In contextul european este nevoie de “sprijin instituțional pe două nivele: unul este în continuare sprijin financiar și de planificare pentru integrarea rețelelor, cum ar fi de interconexiune Acest lucru va fi esențial să se asigure un schelet puternic și de încredere pentru a permite dezvoltarea de surse de energie noi și regenerabile în special în locații geografice care sunt cele mai potrivite pentru aplicarea lor. Celălalt domeniu de sprijin este a mecanismelor de piață menite să atragă o gamă largă de dezvoltatori si operatori (de exemplu, persoane fizice și juridice).

În timp ce aspectele financiare, manageriale, geografice și tehnice ale interconectarii rețelelor de electricitate din Europa sunt semnificative, refuzul de politică este în cele din urmă cel mai mare obstacol.

Disputa de lungă durată între Madrid și Paris, este, probabil, exemplul cel mai caracteristic. Sisteme de energie regenerabilă din Spania genereaza mult mai multă putere decât este necesar în piața internă și această energie este irosită, deoarece există puține linii de transmisie pentru a transporta energia peste graniță în Franța.

La summitul de Energie în octombrie, Spania și Portugalia împins de o obligație cu caracter obligatoriu pentru statele membre de a face 15% din capacitatea lor naționale de generare la dispoziția altor națiuni UE.În schimb, liderii UE au reînnoit angajamentul 2002 de a crește tranzacționarea  energiei prin conectori de electricitate cu 10% până în 2020.

sursa: http://www.pv-magazine.com/index.php?id=9&tx_ttnews%5Btt_news%5D=17882&cHash=9ed0ac8d1f13fff6a519e8fcf4f95843#axzz3Pd8ZVQMV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu